Retina logo Worship AcademyBen jij aanbiddingsleider? Dan heb een belangrijke bediening in de gemeente. Maar hoe doe je dat nou op een goede manier, dat leiden van aanbidding? In deze cursus denken we in 4 avonden na over de belangrijkste principes voor deze bediening. Door middel van studie, toerusting, praktische tools en handvaten helpen we je groeien in deze prachtige bediening!

Docent: Heine Bosma

Heine is Hoofd Muziek en aanbiddingsleider in de Vrije Baptistengemeente Bethel.

Rol van aanbiddingsleider

Op deze eerste avond denken we na over de definitie van aanbidding en wat dit voor ons betekend. Ook kijken we naar de rol van de aanbiddingsleider. We doen dat vanuit drie invalshoeken. Die van priester, pastor en profeet.

Opbouw van setlisten

Hoe bouw ik een goede setlist? We kijken naar het achterliggende doel van het maken van setlisten en gaan in op de verschillende accenten waar je rekening mee kan houden. Ook kijken we hoe je komt tot een mooie flow.

Van ‘goed’ naar ‘door de Geest’ aanbidding leiden

Hoe leid ik goed aanbidding? Hoe zorg ik dat ik God niet in de weg zit? Hoe zorg ik dat God de ruimte krijgt om door de setlist heen te werken? En waar begint dat eigenlijk? Op deze avond komen een aantal muzikanten ons versterken.

Leiden van een repetitie

Nu we al deze onderwerpen hebben behandeld, hoe neem ik mijn team hier nou in mee? We gaan in op belangrijke aspecten van het bouwen van een team en de rol van gebed tijdens de repetities en voorbereiding. En we denken na over hoe we een repetitie indelen.

Data // 7, 14, 28 januari en 4 februari 2019
Tijd // 20:00 – 22:00 uur

Kosten // €75,- (totaal, inschrijving definitief na betaling)
Locatie // Vrije Baptistengemeente Bethel, De Bolder 75, Drachten

Meld je hier aan!

Principes van een Aanbiddingsleider